zadzwoń do nas
535 001 741
0
0,00  0 elementów

Brak produktów w koszyku.

Nasze produkty

Dlaczego Nasze Soki?

Certyfikat Ekologiczny

Wszystkie nasze produkty a także surowce, posiadają certyfikaty Rolnictwa Ekologicznego. Oznacza to, że cały proces produkcji, od rolnika do zamknięcia butelki soku podlega rygorystycznej kontroli jednostki certyfikującej zgodnie z zasadami Unii Europejskiej. Zobacz nasz certyfikat: link.

Soki 100% tłoczone

W wszystkich naszych sokach znajdą Państwo wyłącznie sok owocowy i owocowo-warzywny. Nasze soki powstają poprzez tłoczenie świeżych owoców i warzyw i nie mają nic wspólnego z sokami z koncentratów.

Lokalne Surowce

Nie importujemy naszych surowców , nabywamy je lokalnie, co pozwala nam na kontrole procesu ich wytwarzania. Owoce i warzywa, które wchodzą w skład naszych soków nabywane są w gospodarstwach zlokalizowanych głównie na terenie polski Południowo-Wschodniej i Środkowej. Znamy naszych rolników.

Dlaczego Rolnictwo Ekologiczne?

Nabywając produkt ekologiczny, konsument ma pewność, że wszyscy producenci, zarówno rolnicy, jak i przetwórcy, dobrowolnie poddają się specjalnemu systemowi kontroli, który ma zagwarantować, że produkty oferowane jako ekologiczne, rzeczywiście spełniają wymogi określone w przepisach.

Podstawą prawną w Polsce jest Rozporządzenie Rady Unii Europejskiej nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r. w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych. Zasady i cele rolnictwa ekologicznego reguluje także Międzynarodowa Federacja Rolnictwa Ekologicznego (IFOAM). Wyłącznie produkty posiadające certyfikat Rolnictwa Ekologicznego mogą używać nazwy Produkty ekologiczne (Organic, Bio). Produkty ekologiczne na swojej etykiecie muszą posiadać logo Rolnictwa Ekologicznego.

Dlaczego Rolnictwo Ekologiczne?

Produkty ekologiczne wyróżnia:
Brak organizmów Modyfikowanych Genetycznie (GMO)
Brak sztucznych nawozów, pestycydów
Brak hormonów wzrostu
Brak sztucznych barwników i dodatków zapachowych
Brak konserwantów

Właściwości soków

Sok Jabłkowy

BIO SOK JABŁKO tłoczony ekologiczny sok jabłkowy dzięki zawartości polifenoli, silnych przeciwutleniaczy, neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników. Trzeba jednak pamiętać, że te właściwości ma jedynie sok nie filtrowany, bogaty w witaminy A, C, E, B1, B2, PP, sole mineralne: magnez, fosfor, wapń, potas oraz pektyny i błonnik, który zapewnia prawidłowe działanie układu pokarmowego i redukuje uczucie łaknienia.

Sok Marchwiowo-Jabłkowy

BIO SOK MARCHEW JABŁKO tłoczony i nie filtrowany sok marchwiowo-jabłkowy wyprodukowany z ekologicznej marchewki i ekologicznych jabłek, dzięki zawartości witamin A, E, B1, B2, C i soli mineralnych: potas, wapń, fosfor, magnez i żelazo, regeneruje skórę, działa korzystnie na serce i wzrok, a dzięki zawartości błonnika reguluje też procesy trawienia.

Sok Malinowy

BIO SOK MALIN Tłoczony i nie filtrowany ekologiczny sok z malin stanowi bogate źródło witaminy C, a także E, B1, B2, B6 co wpływa korzystnie na układ odpornościowy . Posiada też wiele substancji mineralnych: m.in. potas, wapń, magnez, żelazo oraz błonnik.

Sok z aronii

BIO SOK ARONIA tłoczony i nie filtrowany ekologiczny sok z aronii ma w swoim składzie wiele ważnych witamin A, C, E, P, biopierwiastków, a także błonnik i pektyny, dzięki czemu wspomaga przemianę materii i poprawia gospodarkę tłuszczami. Posiada także w swoim składzie bioflawonoidy i rutynę. Te składniki zapewniają dobrą kondycję naczyniom krwionośn
ym.

Sok z czarnej porzeczki

BIO SOK CZARNA PORZECZKA regularne picie tłoczonego i niefiltrowanego ekologicznego soku z czarnej porzeczki dostarcza duże ilości witaminy C, która w połączeniu z rutyną jest łatwiej przyswajalna. Napój ten jest też cennym źródłem witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny i kwasu foliowego oraz soli mineralnych: szczególnie potasu, żelaza, wapnia, magnezu oraz rzadkich mikroelementów jak np. bor. Interesującą naturalnie słodką alternatywą jest sok jabłkowy z czarną porzeczką.

Sok buraczkowo-jabłkowy

BIO SOK BURAK JABŁKO
Tłoczony i niefiltrowany ekologiczny sok z buraka i jabłka dzięki zawartości witamin A, B1, B2, B6, C, E, K, PP oraz mikroelementów: żelazo, miedź, potas, magnez, ma zbawienne działanie na nasz układ krwionośny. Zawiera betaninę, polifenole, neutralizuje wolne rodniki, przywraca równowagę w układzie pokarmowym, a przy tym ma przyjemy słodki posmak jabłkowy.

Sok jabłko-gruszka

BIO SOK JABŁKO GRUSZKA
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody.Ekologiczne jabłko i gruszka dzięki zawartości witamin: C, A, E, B oraz składników
mineralnych, wzmacniają odporność, chronią przed stanami zapalnymi oraz szkodliwym
oddziaływaniem wolnych rodników, a dzięki zawartości błonnika regulują też procesy trawienia oraz zmniejszają zawartość złego cholesterolu we krwi.

Sok jabłko-truskawka

BIO SOK JABŁKO TRUSKAWKA
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody.Ekologiczne jabłko i truskawka dzięki zawartości witamin A, E, B1, B2,B6, C, E, K, PP i soli mineralnych: potas, wapń, fosfor, jod, magnez i żelazo polecane są osobom z anemią oraz schorzeniami związanymi z niedoborem witamin. Zawarte w truskawkach pektyny pobudzają pracę jelit, a kwasy organiczne przyspieszają przemianę materii.

Sok jabłko-rabarbar

BIO SOK JABŁKO RABARBAR
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody. Ekologiczne jabłko i rabarbar dzięki zawartości witamin i soli mineralnych,
działają przeciwzapalnie, a dzięki zawartości błonnika regulują procesy trawienia i pomagają przy problemach z zaparciami.

Sok jabłko-malina

BIO SOK JABŁKO MALINA
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody. Ekologiczne jabłko i malina dzięki zawartości witamin i soli mineralnych działają korzystnie na organizm w okresie przeziębień, dzięki zawartości błonnika regulują też procesy trawienia, a także pomagają w walce z uciążliwymi migrenami.

Sok jabłko czerwona porzeczka

BIO SOK JABŁKO CZERWONA PORZECZKA
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody. Ekologiczne jabłko i czerwona porzeczka dzięki zawartości witamin i soli mineralnych zwiększają odporność organizmu wspomagają pracę układu moczowego, a dzięki zawartości błonnika wspomagają funkcjonowanie jelit i rozwój zdrowej mikroflory jelitowej.

Sok jabłko czarna porzeczka

BIO SOK JABŁKO CZARNA PORZECZKA
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody. Ekologiczne jabłko i czarna porzeczka dzięki zawartości dużej ilości witamin, pektyn oraz soli mineralnych mają właściwości odżywcze, dietetyczne (zwiększa się uczucie sytości. W organizmie ludzkim) oraz właściwości przeciwwirusowe w okresie zachorowań na grypę.


Sok jabłko agrest

BIO SOK JABŁKO AGREST
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody. Ekologiczne jabłko i agrest dzięki zawartości witamin i soli mineralnych, posiadają właściwości wspierające układ odpornościowy oraz regulujące gospodarkę witaminami, szczególnie podczas niedoboru witaminy C.

Sok burak marchew jabłko

BIO SOK BURAK MARCHEW JABŁKO
Ekologiczny sok pasteryzowany, bez dodatku cukru i wody. Ekologiczne marchew, jabłko i czerwony buraczek dzięki zawartości witamin
A, E, B1, B2,B6, C, E, K, PP i soli mineralnych: potas, wapń, fosfor, magnez i żelazo, regenerują skórę, działają korzystnie na serce i wzrok oraz układ krwionośny, a dzięki zawartości błonnika regulują też procesy trawienia.



Sok burak cytryna

BIO SOK BURAK CYTRYNA
Sok do picia o właściwościach oczyszczających, antybakteryjnych, wzmacniających organizm, antynowotworowych, krwiotwórczych – leczy i przeciwdziała anemii, poprawia wygląd włosów, skóry i paznokci. Jego właściwości wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, oraz reguluje pracę jelit.


Sok burak kiszony

BIO SOK BURAK KISZONY
Sok do picia o właściwościach oczyszczających, antybakteryjnych, wzmacniających organizm, antynowotworowych, krwiotwórczych – leczy i przeciwdziała anemii, poprawia wygląd włosów, skóry i paznokci. Jako produkt z kiszonych buraczków zawiera naturalne bakterie kwasu mlekowego, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, regulujące pracę jelit.

Właściwości napojów

Napój Yerba MATE MOC SABOR CITRUS

Napar Yerba Sabor Citrus połączony z ekologicznym sokiem malinowym i jabłkowym, ekologicznym cukrem trzcinowym. Ta orzeźwiająca mieszanka ma właściwości wspomagające układ pokarmowy, również wątrobę. Doskonale pobudza i orzeźwia.

Napój Yerba MATE MOC MENTHA & BOLDO

Napar Yerba Mentha&Boldo połączony z ekologicznym sokiem z agrestu, ekologicznym sokiem jabłkowym oraz cukrem trzcinowym. Zapewnia efekt długotrwałego pobudzenia, działa stymulująco na układ trawienny, wspiera proces usuwania toksyn z organizmu. Doskonale pobudza i gasi pragnienie.

Napój Yerba MATE MOC KATUAVA

Napar Yerba Katuava połączony z ekologicznym sokiem jabłkowym, ekologicznym cukrem trzcinowym. Stanowi źródło minerałów i witamin niezbędnych do funkcjonowania organizmu. Doskonale pobudza i orzeźwia.

Napój Yerba MATE MOC CLASICA

Napar Yerba Clasica połączony z ekologicznym sokiem z czerwonej porzeczki, ekologicznym
sokiem jabłkowym oraz ekologicznym cukrem trzcinowym. Doskonale pobudza i orzeźwia.

Napój KOMBUCHA BIO

Ekologiczny napój fermentowany, pasteryzowany o właściwościach probiotycznych.

AGRESTADA RABARBAR

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem rabarbarowym, sokiem jabłkowym, wodą oraz cukrem trzcinowym. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

AGRESTADA TRUSKAWKA

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem truskawkowym, sokiem jabłkowym, wodą oraz cukrem trzcinowym. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

AGRESTADA MALINA

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem malinowym, sokiem jabłkowym,
wodą oraz cukrem trzcinowym. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

AGRESTADA IMBIR

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem imbirowym, sokiem jabłkowym, wodą oraz cukrem trzcinowym. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

AGRESTADA CZERWONA PORZECZKA

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem z czerwonej porzeczki, sokiem jabłkowym, wodą oraz cukrem trzcinowym. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

AGRESTADA CZARNA PORZECZKA

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem z czarnej porzeczki, sokiem jabłkowym, wodą oraz cukrem trzcinowym. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

AGRESTADA AGREST

Ekologiczny napój pasteryzowany na bazie soku z agrestu w połączeniu z sokiem jabłkowym, wodą oraz cukrem trzcinowym.
Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

Właściwości pozostałych produktów

Ekologiczny barszcz czerwony

Ekologiczny barszcz czerwony na zakwasie. Produkt pasteryzowany.
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.

Chipsy jabłkowe bio

Suszone jabłka drylowane, krojone w plasterki, suszone ciepłym powietrzem. Zawierają dużą ilość błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit. Dostarczają witamin z grupy B, witaminę C, są bogate w bor, magnez, fosfor i potas. To wspaniała alternatywa dla ziemniaczanych odpowiedników.

Dane kontaktowe:

ul. Ks. Jerzego Popiełuszki 1
37-310 Nowa Sarzyna
535 001 741
sprzedaz@owocowesmaki.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram