Po umyciu i selekcji surowiec podlega dokładnemu rozdrobnieniu, a sok uzyskiwany jest w procesie nietermicznego tłoczenia miazgi owocowej, zwanego tłoczeniem na zimno. Następnie produkt poddawany jest lekkiej pasteryzacji, która pozwala zachować dużą część witamin i mikroelementów. Gotowy sok trafia do specjalnych wielowarstwowych worków z dozownikiem zwanych bag in box o pojemności 3 litrów. Opakowania przez nas dostarczane, są obecnie najlepszym produktem na rynku i oferują wysoki stopień szczelności co w znacznym stopniu chroni produkt przed niechcianym rozszczelnieniem. Przy właściwym przechowywaniu, temperaturze oraz pozycji kranika, sok po otwarciu zachowuje przydatność do spożycia przez ok. 2 tygodnie.
Owocowe Smaki jako jedna z niewielu firm w Polsce, świadczy usługi tłoczenia soku z następujących owoców:
Posiadamy nowoczesną linię produkcyjną o znaczących mocach przerobowych, co pozwala nam na realizację także większych i regularnych zleceń.